Waterbedrijf Groningen

Waterbedrijf Groningen is de producent en distributeur van drinkwater in de provincie Groningen. Via vijf productielocaties levert Waterbedrijf Groningen aan ruim 575.000 klein- en grootverbruikers 47 miljard liter drinkwater. Hiervan komt ruim 5 miljard liter uit de Drentsche Aa, de rest is afkomstig van grondwater uit waterwinningsgebieden. Bij Waterbedrijf Groningen staan onderwerpen als maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en samenwerking hoog in het vaandel.

Waterbedrijf Groningen wilde graag hun assets gaan beheren; hierdoor ontstond de vraag naar een partij die alles juist in kaart kon brengen, inclusief iedere bouwkundige staat. Onder Waterbedrijf Groningen vallen zo’n 80 tot 100 gebouwen waarvan men graag een NEN 2767 inspectie wilde hebben, gerapporteerd op een begrijpelijke wijze voor de medewerkers van het Waterbedrijf. Er wordt immers gewerkt met water en niet met gebouwen. Deze partij moest dus sterk zijn op het gebied van de benodigde expertises, een eenvoud bieden op het vlak van rapportages en onderliggende systemen, én geschikt zijn om het beheer ook uit te voeren.

KPMS bleek het beste antwoord op deze vraag. Binnen een proeftraject heeft KPMS via twee deskundige inspecteurs alles in kaart gebracht en de benodigde inspecties uitgevoerd. Inmiddels is KPMS bezig om voor het gehele bezit van Waterbedrijf Groningen inspecties conform de NEN 2767 te verzorgen en een MeerJarenOnderhoudsPlanning op te stellen. Wanneer er geen tekeningen zijn van de complexen verzorgt KPMS ook het tekenwerk.

Wilderik Burema – Projectleider civiel/bouwkunde | Waterbedrijf Groningen

“KPMS heeft ons aan het denken gezet, van de volledige rapportages aan de hand van de NEN-inspecties tot en met het tot uitvoer brengen. Wij hebben echt meer gekregen dan verwacht, een compleet plaatje: de vragen kwamen in dit geval vooral vanuit de opdrachtnemer, in plaats van vanuit de opdrachtgever.

Wij gaan KPMS verder betrekken bij het beheer en de rapportage rondom het beheersysteem. De toegevoegde waarde van KPMS is dat ze heel oplossingsgericht meedenken met de opdrachtgever. Daarnaast komen ze niet met zogenaamde ‘extra’ onzin, ze dringen niets op. KPMS heeft voor ons dé kennis in huis om een samenwerkingspartner te zijn.” 

 

  • Meer dan 50 bouwexperts via één contactpersoon
  • Opdrachtgever centraal in het bouwproces
  • Expertise binnen elk vakgebied
  • Werken volgens een inzichtelijk proces
  • Helder inzicht en grip op exploitatiekosten