Europrovyl

Europrovyl is een van de grootste fabrikanten van kunststof kozijnen in Nederland. Dankzij decennialange ervaring en circa 125 vakkundige medewerkers behoort dit bedrijf op hun gebied tot de top 3 van het land. Europrovyl is voornamelijk actief op de professionele markt en stelt hoge eisen aan de kwaliteit die zij leveren, van advies en engineering tot productie en montage. De focus van dit bedrijf ligt bij een open en transparante samenwerking, of het nu gaat om opdrachtgever of aannemer.

Europrovyl heeft het BIM concept omarmd vanwege de hechte samenwerking met verschillende partners binnen het bouwproces. BIM tekenwerk vormt namelijk een belangrijk aspect wanneer je als bedrijf goed aan wil sluiten op de wensen van opdrachtgevers en hun werkmethoden.

KPMS heeft in opdracht van Europrovyl tijdelijk een BIM tekenaar geleverd. Daarbij heeft KPMS een kritische blik geworpen op het gehele BIM proces: hoe staat het ervoor en wat zou er anders óf beter gedaan kunnen worden? Door gebruik te maken van deze expertise heeft KPMS een rol gespeeld bij de zoektocht van Europrovyl naar een betere aansluiting op de markt. Vanuit de feedback van de tekenaar en de gesprekken met de BIM coördinator van KPMS, kwam het voorstel om een nieuwe bibliotheek op te zetten voor het BIM tekenwerk voor de kozijnen. Hierdoor is Europrovyl nu in staat om kosten te besparen bij het opzetten van tekenwerk.

Freddy van der Werff – Directeur Europrovyl

“We waren op zoek naar een partij die onze manier van werken op de juiste manier tegen het licht kon houden. Zodoende hebben we de externe (BIM) kennis van KPMS in huis gehaald. Van tevoren weet je nooit of zoiets zal opleveren waar je op hoopt, maar nu we eind 2017 alles aan het afronden zijn, blijkt dat we dankzij KPMS substantiële winst qua tijd zullen behalen ten opzichte van onze oude manier van werken.  

KPMS onderscheidt zich met de prettige manier van samenwerken en de manier waarop ze alles oppakken. Ze werken op een heel persoonlijk niveau; men heeft zich echt verdiept in de materie en het gevoel van ons bedrijf, ‘onze tak van sport’. KPMS kwam met een oplossing op maat.. En met super resultaat!”

  • Meer dan 40 bouwexperts via één contactpersoon
  • Opdrachtgever centraal in het bouwproces
  • Expertise binnen elk vakgebied
  • Werken volgens een inzichtelijk proces
  • Helder inzicht en grip op exploitatiekosten