HEMA Gorredijk

De HEMA streeft er sinds 1926 naar om het dagelijks leven van haar klanten een stuk makkelijker en plezieriger te maken. Deze passie uit zich in een breed productassortiment dat in menig huishouden terug te vinden is en een mooie mix kent tussen prijs, design en kwaliteit. HEMA is door consumenten al acht keer op rij verkozen tot ‘meest onmisbare merk van Nederland’.

KPMS is betrokken geweest bij de verbouwing van de HEMA te Gorredijk. Vanuit een sterke vertrouwensband tussen KPMS en HEMA franchisenemer Klaas Houwer – ontstaan tijdens eerdere samenwerkingen bij verbouwingen van diverse filialen – heeft KPMS de begeleiding van het Gorredijk nieuw(ver)bouwproject op zich genomen. In 2016 is de winkel geheel vernieuwd en aangepast aan deze tijd. De winkel was aan een verandering toe en de franchisenemer stond voor de vraag ‘hoe?’ KPMS heeft samen met Klaas Houwer een geheel ‘plan de campagne’ opgesteld met het oog op de toekomst van de winkel. Zo ontstond een complex project met vele uitdagingen en deadlines.

De HEMA Gorredijk is voor een groot deel gesloopt en daarna vernieuwd. De winkel is eerst verkleind – van 900 m2 naar 650 m2 – en vervolgens geplaatst in een tijdelijke ‘noodsituatie’. Tezamen met Klaas Houwer heeft KPMS het ontwerp gemaakt voor de nieuwe winkel. De tijdelijke winkel is omgebouwd naar de nieuwe situatie, een proces waarin de HEMA geen dag dicht is geweest. De winkel heeft tijdens de complete verbouwing kunnen doordraaien.

Voor de ruimte die overbleef, kreeg KPMS de opdracht een plan op te stellen voor twee units bestemd voor verhuur. Al in een vroeg stadium kon men met mogelijke verhuurders om de tafel en deze units zijn dan ook al snel gevuld. Daarnaast zijn er samen met KPMS boven de HEMA acht appartementen gecreëerd, aangezien daar veel belangstelling voor bleek te zijn. KPMS heeft deze nieuwbouw begeleid van begin tot eind; van het plan en het gehele bouwvergunning traject, tot en met de oplevering. Vanwege de deadline die lag op eind oktober 2017, is het complete traject binnen een jaar gerealiseerd. Dit mede  dankzij de goede samenwerking met de opdrachtgever en alle overige betrokkenen. Op deze manier is de HEMA Gorredijk anno 2018 uitgegroeid tot een volwassen pand dat goed past binnen de omgeving.

Klaas Houwer | HEMA Emmeloord, Urk,  Burgum, Oosterwolde & Gorredijk

“De samenwerking met KPMS is erg goed bevallen. Ze hebben zonder problemen de volledige begeleiding van het project op zich genomen. Op deze manier hebben ze volledig weten te ontzorgen, iets wat in ieder geval voor mij zeer prettig was. Zo’n project als dit vormt extra werk wat je het beste aan specialisten kunt overlaten. Dat waren in dit geval de mensen van KPMS. Het zijn hele prettige personen om mee samen te werken, we hadden ook echt een persoonlijke klik. Dit zorgde voor veel vertrouwen, iets wat tijdens zo’n proces een absolute voorwaarde is: je geeft veel uit handen, dus dat vertrouwen – in zowel het bedrijf als de mensen erachter – moet gewoon goed zitten.”

  • Meer dan 50 bouwexperts via één contactpersoon
  • Opdrachtgever centraal in het bouwproces
  • Expertise binnen elk vakgebied
  • Werken volgens een inzichtelijk proces
  • Helder inzicht en grip op exploitatiekosten