Lyaemer Wonen

Lyaemer Wonen zorgt ervoor dat iedereen die een huurwoning wenst deze ook kan krijgen. De woningcorporatie is zo’n 100 jaar geleden gestart in Lemmer en omgeving, en heeft inmiddels een gevarieerd en modern bestand van ruim 1600 woningen in gemeente De Fryske Marren. Lyaemer Wonen wil mensen meer bieden dan een dak boven hun hoofd, ook betrokkenheid bij de (woon)omgeving staat hoog in het vaandel. Lyaemer gaat bij alles uit van de beste aandacht, zorg, (snelle) service en efficiency .

Nieuwbouwprojecten: appartementencomplex met zorgwoningen ‘Christiaan de Vriesstraat’ & woningen ‘Urkerstraat’ en ‘Steile Bank.’

Voor Lyaemer heeft KPMS het toezicht gedaan voor diverse projecten. Hierbij hield KPMS toezicht op de kwaliteit en voortgang van het project door aanwezig te zijn bij werk- en bouwvergaderingen, zich bezig te houden met de financiële bewaking en beoordeling van meer- en minderwerk, en door de communicatie richting opdrachtgever en omwonenden op zich te nemen. Zodoende was KPMS de spil tussen opdrachtgever, architect en aannemers.

Daarnaast heeft KPMS ondersteunende interimwerkzaamheden bij Lyaemer op kantoor verricht. Daarbij heeft KPMS gekeken naar de huidige processen en eventuele verbeteringen: wie is waarvoor verantwoordelijk en wat kan er verduidelijkt of vergemakkelijkt worden?

Yeb Tiemensma – Lyaemer Wonen:

“KPMS heeft voor ons bij twee nieuwbouwprojecten de rol van toezichthouder vervuld. In het verleden hadden we al wel eens contact gehad, maar we hadden elkaar nog nooit actief benaderd voor een project. Toen is KPMS geleidelijk steeds meer gaan oppakken, beginnend met het toezicht bij twee projecten, tot hier en daar wat interimwerkzaamheden ter vervanging op kantoor. Tegenwoordig is KPMS af en toe verantwoordelijk voor de nazorg van nieuwbouwprojecten en staat er met hen een renovatieproject gepland, waarbij ze wederom het toezicht  op zich zullen nemen.

Wij hebben zeker veel van KPMS geleerd. Naar mijn mening steek je altijd iets op wanneer je een externe partij inhuurt. KPMS heeft ons een stuk kennis en manier van werken bijgebracht, bijvoorbeeld op het gebied van toezicht houden.

Het is best fijn wanneer een andere – onafhankelijke – partij jou laat zien hoe het anders óf zelfs beter en efficiënter kan.”

  • Meer dan 50 bouwexperts via één contactpersoon
  • Opdrachtgever centraal in het bouwproces
  • Expertise binnen elk vakgebied
  • Werken volgens een inzichtelijk proces
  • Helder inzicht en grip op exploitatiekosten