Beheer en Onderhoud

Vorig jaar heeft de afdeling Beheer & Onderhoud van KPMS Bouwadvies weer diverse inspecties mogen uitvoeren en meerjarenonderhoudsplannen mogen verwezenlijken. Ondanks een jaar vol coronamaatregelen is KPMS ongehinderd doorgegaan.

 

Waterbedrijf Groningen, North Water en WLN

Voor Waterbedrijf Groningen, North Water en WLN zijn diverse NEN-2767 conditiemetingen uitgevoerd. Zo zijn alle gebouwen en het terrein van de nieuwe industriewaterzuivering van North Water in Garmerwolde opgenomen binnen ons beheersysteem. Voor de komende jaren kunnen wij het onderhoud van al deze gebouwen rapporteren, agenderen en budgetteren.
De afgelopen periode heeft KPMS naar aanleiding van diverse renovatieprojecten bij Waterbedrijf Groningen de onderhoudsplannen voor de pomplocaties Sellingen, De Groeve, Onnen en Nietap weer geheel up-to-date gemaakt. Vanuit de vernieuwde situatie is inzichtelijk geworden wat renovatie kan opleveren voor het toekomstige beheer en onderhoud.

 

Scholen

Voor Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen verzorgt KPMS Bouwadvies het jaarlijks opstellen van de onderhoudsbegrotingen, de coördinatie en de begeleiding van alle onderhoudswerkzaamheden. Met behulp van ons beheersysteem is er overzicht op al het planbare onderhoud en dagelijkse klachtenonderhoud. De schoollocaties kunnen eenvoudig via ons meldportal storingen en gebreken melden, hierdoor kan effectief gestuurd worden op het snel verhelpen van storingen of gebreken aan het gebouw of de gebouwsystemen.

Op de schoollocaties van SOOOG heeft KPMS de conditiescore van de gebouwen bepaald, hierbij is ook nadrukkelijk gekeken naar de toekomstwensen van de gebruikers. Daarnaast monitoren wij het energieverbruik zodat over langere termijn inzichtelijk blijft wat de te verwachte energiekosten bedragen per schoollocatie. Binnen de leslokalen wordt ook de luchtkwaliteit gemeten gedurende de lesdagen, zodoende heeft KPMS een duidelijk totaalbeeld van het functioneren van de diverse schoolgebouwen.

Vorig jaar mocht KPMS met trots ook het Esdal College als nieuwe opdrachtgever verwelkomen. Hiervoor hebben wij de eerste bouwkundige opnames en onderhoudsplannen afgerond van de schoollocaties van het Esdal College in Emmen, Klazienaveen, Borger en Oosterhesselen.

 

Omrin

Voor de bedrijfslocaties van afvalverwerker Omrin in Heerenveen heeft KPMS NEN-2767 inspecties, nieuwe meerjarenonderhoudsplannen en brandadviezen opgeleverd. Het jaar is afgesloten met een bouwkundige inspectie en betononderzoek aan het Overslagstation in Leeuwarden.