Nieuwbouw ALDI Surhuisterveen

ALDI is één van de grootste en meest succesvolle food retailers in Europa. Al sinds 1973 is ALDI een begrip in Nederland met het winkelconcept rondom producten van een hoge kwaliteit voor een lage prijs. ALDI is volop bezig met het vernieuwen van de – ongeveer 500 Nederlandse – filialen. Voor ALDI Drachten B.V. begeleidt KPMS Bouwadvies de nieuwbouw van het filiaal in Surhuisterveen.

Kuilman Bouw is in augustus 2019 gestart met de realisatie van de nieuwe ALDI in Surhuisterveen. Het vorige pand was toe aan een nieuw uiterlijk en meer verkoopruimte, en is inmiddels gesloopt. Het nieuwe filiaal wordt gebouwd conform de nieuwe standaard en zal qua uiterlijk dezelfde moderne look krijgen als filialen in bijvoorbeeld Smilde of Assen. Met een verkoopruimte van ruim 1200 m2, ruime gangpaden, geen kolommen in de verkoopruimte en een ruim magazijn, mag deze winkel zich straks scharen onder de grote discount-supermarkten.

Dit gebouw wordt energiezuinig en duurzaam gebouwd. Zo is er nagedacht over recyclebaar materiaal; zoals de dakbedekking, isolatie, vloer, plafond, verlichting, etc. Het energieverbruik blijft laag door geen airco’s of gasaansluiting te gebruiken, door te verwarmen met WTW en energiezuinige LED-verlichting in te zetten, en door 50% van de elektriciteit zelf op te wekken met behulp van zonne-energie. Daarnaast wordt bij het koelproces gebruik gemaakt van niet-synthetische koelmiddelen, zoals CO2.

Na het regelen van de vergunningaanvraag en de voorbereiding, is de bouw nu volop aan de gang. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de fundering. Als de winter zich een beetje rustig houdt, verwachten we dat het nieuwe filiaal in april 2020 wordt geopend.