Award voor Villa Vijversburg

Op 30 november heeft het bezoekerspaviljoen Park Vijversburg de ARC17 Detail Award gewonnen. KPMS is betrokken geweest bij de totstandkoming van het paviljoen. In opdracht van Jurriens Noord heeft KPMS de projectcoördinatie voor Villa Vijversburg uitgevoerd.

Het paviljoen – ontworpen door de Japanse architect Junya Ishigami en de Rotterdamse architecte Marieke Kums – zoekt de grenzen van het mogelijke op. Door middel van hoogteverschillen zijn goede verhoudingen ten opzichte van de Villa tot stand gekomen. Uniek aan het gebouw is de draagconstructie, die volledig bestaat uit glazen wanden. Het ontwerp is gericht op versterking van de ervaring van het park en sluit aan bij de natuurlijke lijnen ervan. Zo biedt het paviljoen een optimale beleving aan de bezoeker.

“Het is een uitdagend architectonisch concept waarvan de vernieuwende details zonder twijfel integraal deel uitmaken”, aldus de jury.

De ARC17 Detail Award is in het leven geroepen voor “architectonisch uitdagende, voltooide projecten die zich onderscheiden door innovatieve details binnen een samenhangend totaalconcept.” Het ontwerp dat in de prijzen valt wordt op deze manier in de volle breedte gepromoot en toont vernieuwing aan een groot publiek.